Eυρώπη: Αυτόνομα ρομπότ ξεκινούν τα... ντελίβερι φαγητού και συστημένων

Tην επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο Λονδίνο και παραγγείλετε φαγητό με το app Just Eat, μην σας παραξενέψει εάν αντί για τον ντελιβερά, σας το παραδώσει ένα ρομπότ με έξι ρόδες.

Η Just Eat θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις Metro AG, Hermes Group και Pronto Technology οι οποίες θα χρησιμοποιούν ρομπότ για την παράδοση προϊόντων. Η Starship Technologies, η εταιρεία

η οποία κατασκευάζει τα ρομπότ αυτά ανέφερε την Τετάρτη πως οι Just Eat και Pronto θα χρησιμοποιούν τα ρομπότ τους στο Λονδίνο, ενώ η Metro και Hermes, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και τη Βέρνη της Ελβετίας, αλλά και σε άλλη μία γερμανική πόλη που δεν αποκαλύπτεται.

Η Starship, η οποία δημιουργήθηκε από δύο συνιδρυτές του Skype έχει τη βάση της στο Λονδίνο και τα γραφεία έρευνας και ανάπτυξης στο Ταλίν της Εσθονίας. Η εταιρεία δοκιμάζει τα συγκεκριμένα ρομπότ εδώ και 9 μήνες. Τα ρομπότ είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν στα πεζοδρόμια και μπορούν να κάνουν ντελίβερι σε ακτίνα 2 με 3 μιλίων, με βάρος μέχρι και περίπου 10 κιλά, και ταχύτητες 7 χλμ/ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα