Το «χαλαρό management» ξεκινά κατά τις 11 το πρωί

O διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης συγκεντρώνει τον φθόνο των συναδέλφων του.

Αιτία είναι η φυσική άνεση που διαθέτει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Θαρρείς σαν ένα εσωτερικό χάρισμα που τον βοηθά να αποφεύγει τις δυσκολίες και το προσωπικό κόστος που απαιτεί η επίλυση δύσκολων και σύνθετων ζητημάτων.

Σε συσκέψεις όπου συμμετέχουν όλες οι τράπεζες για την αντιμετώπιση κάποιου θέματος συνήθως

εμφανίζεται με έναν συνεργάτη του -και όχι μόνο. Αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα. Συνήθως περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της σύσκεψης, πάντοτε ευγενικά, ζητά συγγνώμη γιατί έχει μια άλλη υποχρέωση και ταυτόχρονα χτυπά ενθαρρυντικά στον ώμο τον συνεργάτη του που θα εκπροσωπήσει την τράπεζα. Πιθανόν γι' αυτό τον λόγο οι άλλοι τραπεζίτες θεωρούν ότι o επικεφαλής της Εθνικής είναι ο γκουρού που εισήγαγε στην ελληνική αγορά την αρχή του «χαλαρού management».

Πιθανόν βέβαια οι συνάδελφοί του να τον φθονούν επειδή σε μια δύσκολη και απαιτητική εποχή για το ελληνικό banking λένε ότι τον είδαν να φτάνει στο γραφείο του γύρω στις 11.

Είναι η ώρα, όπως λένε, που φαίνεται να ξεκινά τυπικά τη μέρα του προκαλώντας την εγρήγορση και την ανησυχία των σεκιούριτι που ακροβολίζονται καθώς η εντυπωσιακή BMW που μεταφέρει τον κ. Φραγκιαδάκη και το Skoda συνοδείας που ακολουθεί μπαίνουν στο κτίριο διοίκησης. Μπορεί βέβαια ο άνθρωπος να είχε πριν επαγγελματικό ραντεβού, άλλωστε οι συνάδελφοί του τραπεζίτες για κανέναν δεν έχουν να πουν καλό λόγο. Γενικά οι τραπεζίτες είναι φαρμακόγλωσσοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα