Το Brexit θέμα συζήτησης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Επίτιμοι καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο Βρετανός Υπουργός Λόρδος Callanan υπεύθυνος του τμήματος για το Brexit (DexEU) και η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα Her Excellency Ms Kate Smith CMG.

Ο Υπουργός Λόρδος Callanan στην ομιλία του αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις του Brexit και στις προοπτικές και δυνατότητες παρέμβασης και βοήθειας της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας στην διαδικασία αυτή.

Η θέση

της πρέσβειρας της Βρετανίας στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ είναι σταθερή και ξεκάθαρη: «Η Αγγλία θα παραμείνει ελκυστική για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Το Brexit θα οδηγήσει σε νέους εμπορικούς δρόμους. Θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για επενδύσεις στη ναυτιλία με βάση το Λονδίνο. Η ναυτιλία είναι ένα βασικότατο κομμάτι της βρετανικής οικονομίας. Μετά το Brexit θα υπάρξουν ευκαιρίες και θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Η Μ. Βρετανία θα ρίξει μεγάλο βάρος στην τεχνολογία και θα αναζητήσει νέες εμπορικές ευκαιρίες, ενώ στοχεύει και στη ναυπηγική βιομηχανία. Η ναυτιλία είναι ένα success story. Η Μ. Βρετανία είναι παγκόσμιος ηγέτης στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στηρίζει χιλιάδες επαγγέλματα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα