Το Bitcoin πάει... Wall Street, θέλουν δε θέλουν οι ρυθμιστικές αρχές

Δύο χρηματιστήρια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της μητρικής του χρηματιστηρίου του Σικάγου, αγωνίζονται να βάλουν στους κόλπους τους το bitcoin, προκαλώντας πονοκέφαλος στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές που, αναφερόμενες στο ψηφιακό νόμισμα, κάνουν λόγο για απάτη και επικίνδυνη «φούσκα».

Η παραπάνω εξέλιξη, σημειώνει το Bloomberg, δείχνει πώς μερικοί μεγάλοι χρηματοοικονομικοί φορείς επιδιώκουν να συμπεριλάβουν στα προϊόντα που διαπραγματεύονται

και το κρυπτονόμισμα με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους επενδυτές στην αγορά, πριν καλά καλά μπορέσουν να συμφωνήσουν οι ρυθμιστικές αρχές για το τι ακριβώς είναι το bitcoin.

Τα συμβόλαια της CME Group θα ξεκινήσουν στις 18 Δεκεμβρίου. Η Cboe Global Markets δεν ανακοίνωσε ημερομηνία έναρξης. Και οι δύο πήραν το «πράσινο φως» την Παρασκευή αφού πέρασαν από μια διαδικασία που ονομάζεται αυτοπιστοποίηση. Πρόκειται στην ουσία για μια δέσμευση προς την Αμερικανική Επιτροπή διαπραγμάτευσης Commodity Futures, ότι τα προϊόντα δεν βρίσκονται σε σύγκρουση με τον νόμο. Η είδηση αυτή μάλιστα, ώθησε την τιμή του bitcoin που έχει αποδυθεί σε ένα ξέφρενο ράλι, να κινηθούν ακόμα υψηλότερα.

«Η εκκίνηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) θα καταστήσει την αγορά πιο υγιή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Cboe, Chris Concannon, συμπληρώνοντας: «Θα δημιουργήσει μια ισορροπία τιμολόγησης στην αγορά. Οι πελάτες που έχουν bitcoin αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα τρόπο να αντισταθμίσουν το ρίσκο που αναλαμβάνουν. Αυτά τα προϊόντα τους επιτρέπουν να το κάνουν αυτό. Το πιο σημαντικό; Φέρνει ένα κύμα εποπτείας από τις ρυθμιστικές αρχές»

Keywords
Τυχαία Θέματα