Τις λειτουργίες της στο Λονδίνο, μεταφέρει στη Φρανκφούρτη η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank AG προετοιμάζεται να μεταφέρει στην πόλη που «γεννήθηκε», τη Φρανκφούρτη, μεγάλα τμήματα των εγκαταστάσεων της, που αφορούν σε εμπορικές συναλλαγές και επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες, τα οποία επί του παρόντος έχουν έδρα το Λονδίνο. Η μετακίνηση αποφασίστηκε ως αντίδραση στη δρομολογημένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός οργανισμός της Γερμανίας θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας που

εδρεύει στο Λονδίνο σε ένα κέντρο κρατήσεων στη Φρανκφούρτη σύμφωνα με το σχέδιο, δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε ανωνυμία επειδή οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες. Οι θέσεις εργασίας αρκετών εκατοντάδων traders και περίπου 20.000 λογαριασμοί πελατών θα μεταφερθούν επίσης, δήλωσε άλλο άτομο. Η στρατηγική, η οποία είναι οριστικοποιημένη και θα αναθεωρηθεί μόνο εάν αλλάξει το σενάριο του Brexit, θα εφαρμοστεί πιθανότατα μέσα στους επόμενους 18 μήνες, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Ένα χρόνο μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ, οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου διερευνούν πιθανές εναλλακτικές τοποθεσίες για ορισμένες από τις λειτουργίες τους που τώρα βρίσκονται στο Λονδίνο. Η αναταραχή που πυροδότησε το Brexit συσχετίστηκε με την επιθυμία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deutsche Bank Τζον Κανάν να κινηθεί η τράπεζα πιο κοντά στη βάση της, στη Φρανκφούρτη, τον οικονομικό κόμβο της Γερμανίας.

"Είναι άλλο ένα ορόσημο σε αυτό που ονομάζουμε Brexodus", δήλωσε ο Γκίλντας Σάρι, ο οποίος βοηθά στην εποπτεία περίπου 1 δισ. ευρώ στην Axiom Alternative Investments στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων και των μετοχών της Deutsche Bank. «Κάθε ευρωπαϊκή τράπεζα εργάζεται πάνω στα σχέδια επαναπατρισμού των εμπορικών και άλλων εγκαταστάσεων της στις πόλεις της χώρας της».

Keywords
Τυχαία Θέματα