Την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Daihatsu εξετάζει η Toyota

Tην εξαγορά του υπολοίπου 49% της Daihatsu Motor, ανακοίνωσε πως εξετάζει η Toyota Motor σε μία συμφωνία που εάτ τελικά πραγματοποιηθεί αποτιμάται στα 3,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία διαψεύδει πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για συνεργασία με την ανταγωνίστρια της Daihatsu,

Suzuki Motor.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πλήρης έλεγχος της Daihatsu θα δώσει στην Toyota το πλεονέκτημα στη μάρκα χαμηλού κόστους και θα περιέκοπτε τα κόστη προμηθειών της Daihatsu.

Από την άλλη, ένα deal με τη Suzuki θα βοηθούσε τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου να εισέλθει στην Ινδία όπου η Suzuki ελέγχει σχεδόν τη μισή αγορά επιβατηγών αυτοκινήτων.

«Εξετάζουμε συνεχώς έναν αριθμό δυνατοτήτων που σχετίζονται με την Daihatsu, όπως συνεργασίες ή αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, περιλαμβανομένης της πιθανότητας να κάνουμε την εταιρία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική», ανέφερε η Toyota σε ανακοίνωσή της, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν έχουν παρθεί καθόλου αποφάσεις.

Προς το παρόν, στην Toyota ανήκει το 51,2% της Daihatsu, η οποία, όπως και η Suzuki, ειδικεύεται (στην Ιαπωνία) στα μίνι οχήματα 660cc.

Keywords
Τυχαία Θέματα