Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed - Τα βλέμματα στο πετρέλαιο

Με απώλειες άνοιξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές λίγο πριν τις νέες ανακοινώσεις της Federal Reserve, αλλά και την πτώση του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, το Brent σημειώνει πτώση 2,56%, στα 31,75 δολάρια και το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 3,20%, στα 30,45 δολ. το βαρέλι

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 άνοιξε 0,3% χαμηλότερα.

Στις επιμέρους αγορές, η εικόνα αυτή την ώρα έχει ως εξής:

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με πτώση 0,44%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με απώλειες 0,59% και στο Παρίσι ο CAC40 υποχωρεί κατά 0,38%.

Οι ανακοινώσεις της FED, η οποία ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίασή της από χθες, αναμένονται για σήμερα το απόγευμα.

Δεν αναμένεται αλλαγή στα επιτόκια, ωστόσο οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στις δηλώσεις που θα γίνουν, ώστε να λάβουν δείγμα για τη μελλοντική χάραξη πολιτικής σε συνάρτηση με το τρέχον οικονομικό κλίμα, αλλά και τη μελλοντική πορεία της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν χθες, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο του πετρελαίου, ωστόσο τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού υποχώρησαν στην Ασία πάνω από 3% με το πετρέλαιο να τεστάρει ξανά τα 30 δολ/βαρέλι.

Στην Ασία το κλείσιμο έγινε σε θετικό έδαφος, εκτός της Κίνας που επέκτεινε τις απώλειες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η ασφαλιστική Zurich Insurance προσέλαβε τον CEO της Generali, Mario Greco, σε μια κίνηση που θεωρεί ότι θα φέρει ανάκαμψη στα οικονομικά, την ώρα που η ιταλική ανταγωνιστική εταιρεία ψάχνει για τον διάδοχο του Greco, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Shell έχει γενική συνέλευση, όπου οι μέτοχοι αναμένεται να ψηφίσουν για την εξαγορά της BG.

Στο μεταξύ η ελβετική Novartis ανακοίνωσε αποτελέσματα δ' τριμήνου που υπολείπονται των προβλέψεων, η Nordea ανακοίνωσε υποκείμενα έσοδα κατώτερα των προσδοκιών για το δ' τρίμηνο, ενώ διένειμε μικρότερο μέρισμα από αυτό που ανέμενα οι αναλυτές. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1,03 δισ. ευρώ από 1,16 δισ. έναν χρόνο πριν.

Η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε αύξηση 0,3% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου σε ετήσια βάση, ενώ η Ericsson ανακοίνωσε 68% ετήσια αύξηση στα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από μια συμφωνία αδειοδότησης που είχε υπογράψει με την Αpple.

Keywords
Τυχαία Θέματα