Τιμή στόχο στα 7 ευρώ δίνει για τον ΟΠΑΠ η Alpha Finance - Τι αποτελέσματα περιμένει

Υποβαθμίζει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ η AF, στα 7 ευρώ, με ουδέτερη στάση, προβλέποντας πτώση 4%, λόγω των αδύναμων πωλήσεων λόγω ανταγωνισμού το β' τριμηνο του 2016.

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα β΄ τριμήνου στς 30 Αυγούστου.
Συνολικά, τα καθαρά έσοδα από τα παίγνια αναμένεται να είναι χαμηλότερα κατά 23%, καθώς θα δεχτούν αναδρομικές πιέσεις από την εισαγωγή του ειδικού φόρου που εισήχθη τον Μάιο.

Ως

αποτέλεσμα, τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν χαμηλότερα κατά 38% στα 58 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη χαμηλότερα κατά 45% στα 28 εκατ. ευρώ. Σε προσαρμοσμένη βάση η πτώση είναι της τάξης του 25% στα 39 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η Alpha Finance εκτιμά ότι οι πωλήσεις από τις στοιχηματικές δραστηριότητες όπως το «Στοίχημα», το «Προπο», θα ανέλθουν σε 358 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7%.

Την ίδια στιγμή, βλέπει πτώση των πωλήσεων κατά 12% από το «scratch» και τα εθνικά λαχεία.

Αναφορικά με το ΚΙΝΟ, τονίζει ότι οι πρωτοβουλίες της διοίκησης το δ' τρίμηνο του 2015 θα πρέπει να έχουν βοηθήσει στην απόδοση του παιχνιδιού, ωστόσο, περιμένει οι πωλήσεις να παραμείνουν σε σταθερά επίπεδα, σα 492 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά την νομοθεσία για τα VLTs, η AF εκτιμά ότι η κυβέρνηση ίσως επιμείνει στην σκληρή στάση της, αλλάζοντας μερικώς μόνο το πλαίσιο, κι ως εκ τούτου, δηλώνει ότι θα κρατήσει επιφυλακτική στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα