Τί σημαίνει η προεδρία Τραμπ για τη Silicon Valley;

H αυριανή συνάντηση του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με τους «ηγέτες» της Silicon Valley είναι πολύ σημαντική για την προεδρία του αλλά και την ανάπτυξη της τεχνολογικής βιομηχανίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Megan Quinn, στέλεχος της Spark Capital, η προεδρία

του Trump πρέπει να χαρακτηριστεί από περίγυρο των «πολύ έξυπνων και πολύ επιτυχημένων ατόμων της Silicon Valley». Η ελπίδα της ίδιας είναι η εύρεση κοινών ενδιαφερόντων για την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία, και η διάνοιξη διαλόγου μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Silicon Valley.

H κα. Quinn ανέφερε πως ο στόχος της τεχνολογικής κοινότητας αλλά και των επενδυτικών funds, είναι η συνέχιση της ανάπτυξης και της υποστήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας οποιοσδήποτε και αν είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Αντίθετα με άλλους αναλυτές οι οποίοι πιστεύουν πως η Silicon Valley έχει μετατραπεί σε μία τεράστια φούσκα, η εκπρόσωπος της Spark Capital, επενδυτικού fund σε startups και εταιρείες τεχνολογίας πιστεύει πως όσο υπάρχει σωστή επιχειρηματικότητα, δεν υπάρχει κάποια τέτοια φούσκα.

Όσο για τα επόμενα στοιχήματα της Spark, η Megan Quinn ξεκαθάρισε πως αν και το fund έχει ήδη ποντάρει σε αρκετές εφαρμογές που έχουν να κάνουν με το streamlining των επιχειρήσεων, προσβλέπει σε περαιτέρω εξάπλωση στον τομέα του ΑΙ, της τεχνητής νοημοσύνης, κάτι το οποίο φαίνεται να αποτελεί και τη νέα «τρέλα» των τεχνολογικών startup, αλλά και στην εικονική πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα