Τι προβλέπει για το Brexit ο άνθρωπος που «είδε» το βρετανικό κραχ

Ο Βινς Κέιμπλ είναι ένας βετεράνος πολιτικός που κάποτε προέβλεψε το χρηματοοικονομικό κραχ στη Βρετανία, υπηρέτησε στο υπουργικό συμβούλιο και εμφανίστηκε να χορεύει... φοξ τροτ σε δημοφιλές σόου του BBC.

Όπως γράφει το Bloomberg, o Κέιμπλ επιδιώκει τώρα να λάβει θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή και συγκεκριμένα τη θέση που κάποτε καείχε ο πρώην πρωθυπουργός

των Εργατικών, Τόνι Μπλερ και ο πρώην πρωθυπουργός των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον. Ποια είναι η αποστολή του; Να δώσει πνοή ζωής σε μια κίνηση με στόχο την ανατροπή του Brexit και να πείσει τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι ακόμα αργά να αλλάξουν γνώμη.

Ο 74χρονος βετεράνος πολιτικός είναι ο μοναδικός υποψήφιος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (του παραδοσιακού τρίτου κόμματος της Βρετανίας και το πλέον υποστηρικτικό της ΕΕ). Αν δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος, ο Κέιμπλ θα διαδεχτεί τον Τομ Φάρον, ο οποίος κλήθηκε επανειλημμένως να απαντήσει για το αν η βαθιά χριστιανική πίστη είναι συμβατή με την κοινωνικά προοδευτική του πλατφόρμα.

Αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τον Κέιμπλ ο οποίος εκτός των άλλων δηλώνει και νοβελίστας. Πρόσφατα αποκάλυψε στο BBC ότι το δεύτερο μυθιστόρημά του περιέχει και... ερωτικές σκηνές.

Όπως αναφέρει, υπάρχει ένα τεράστιο κενό στον κεντρώο χώρο του βρετανικού πολιτικού σκηνικού, που αναμένει να βρει «ένοικο»

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που αντιτέθηκαν στο Brexit κατά το δημοψήφισμα του 2016, πιέζουν την κυβέρνηση να πάει σε δεύτερο δημοψήφισμα μόλις γίνουν γνωστοί οι όροι αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. Όπως λέει, αποκλείεται το Brexit να είναι μια ομαλή και ήρεμη διαδικασία. Για τον ίδιο μάλιστα φαίνεται όλο και πιο απίθανο να γίνει τελικά Brexit ή αν τελικά συμβεί, θα έχει πολύ επιζήμιες επιπτώσεις και θα επιφέρει πολλαπλές ανωμαλίες.

Ο Κέιμπλ είχε απορρίψει μια έδρα στη Βουλή των Λόρδων το 2015, δέχθηκε ωστόσο να ανακηρυχθεί Ιππότης και να κάνει χρήση του τίτλoυ «sir» και τελικά ανακατέλαβε την έδρα του στις εκλογές του Ιουνίου με πλειοψηφία 10.000 ψήφων.

Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια δεν ήταν στο Κοινοβούλιο προσμετράται στα υπέρ του, αναφέρει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Brunel University, Justin Fisher, ο οποίος μάλιστα τον χαρακτηρίζει ως έναν καλό άνθρωπο, που απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό στους κύκλους των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και όχι μόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα