Ανοδικά οι ευρωαγορές – Άλμα 5,5% για Electrolux

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με άνοδο 0,49%, μετά τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσε η αδυναμία προόδου στη μεταρρύθμιση του κλάδου της υγείας στις ΗΠΑ. Σε θετικό πρόσημο όλοι οι κλάδοι, εξαιρουμένων των τομέων κατασκευών και πρώτων υλών.

Πριν λίγο, ο FTSE100 σημείωνε πτώση 0,06%,ο DAX με άνοδο 0,12%, ο CAC40 με άνοδο 0,16% και ο ΙΒΕΧ35 με πτώση 0,20%.

Οι μετοχές

του κλάδου τεχνολογίας σημείωναν καλές επιδόσεις κατά το άνοιγμα, διατηρώντας το θετικό μομέντουμ που παρατηρείται από τις αρχές του χρόνου. Ακολουθούν οι μετοχές των εταιρειών με είδη σπιτιού, μετά και την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων από τη σουηδική Electrolux, η μετοχή της οποίας έκανε άλμα 5,5%.

Αλλες σουηδικές εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα σήμερα είναι η Tele2 η οποία σημείωσε άνοδο 4,9% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα δομικά κέρδη του 2017, η Swedbank που ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων και η Volvo Grou, η οποία ωστόσο σημείωσε πτώση μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων των στόχων περιθωρίων κέρδους στα φορτηγά για το β' τρίμηνο.

Στο μεταξύ, η BP ανακοίνωσε ότι εξετάζει να κάνει ΙΡΟ στα περιουσιακά της στοιχεία στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ και τον Κόλπο του Μεξικού. Το σχέδιο αυτό υπήρχε εδώ και 5 χρόνια, ωστόσο εγκαταλείφθηκε προσωρινά μετά τη ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου. Η μετοχή σημείωσε πτώση 0,14%.

Η βρετανική Reckitt Benckiser Group σημείωσε άνοδο πάνω από 1% μετά την είδηση ότι θα εξαγοραστεί από τη McCormick & Co για 4,2 δισ. δολ.

Η Akzo Nobel ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO της Ton Beuchner λόγω προβλημάτων υγείας. Θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής του τμήματος χημικών, Thierry Vanlancker. Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 0,27%.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεχίζονται οι συζητήσεις για το Brexit στις Βρυξέλλες. Στα θέματα που θα συζητηθούν και ο λογαριασμός των 66 δισ. στερλινών που θα πρέπει να καταβάλει η Βρετανία για να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα