«Θύμα» των καιρών και ο Ralph Lauren

Το μπραντ Ralph Lauren έχει χαρακτηριστεί ως το avatar των λιανικών πωλήσεων και επί 50 χρόνια αποτέλεσε την επιτομή του αμερικανικού ονείρου. Σήμερα, πολλοί νέοι άνθρωποι μπαίνουν στα ακριβά του καταστήματα και βγαίνουν χωρίς να έχουν αγοράσει τίποτα, καθώς, όπως λένε, τα Polo είναι παλιομοδίτικα και ακριβά, καθώς και ότι θα αγοράσουν κανένα κομμάτι, αλλά μόνο από τα outlet.

Στα

77 του λοιπόν, ο Lauren βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη των εφήβων που ψάχνουν και παραγγέλνουν ρούχα από το κινητό τους, ψάχνοντας παράλληλα για κάποια έκπτωση στο τζιν των 245 δολαρίων.

Η πτώση των πωλήσεων εξανάγκασε τη Ralph Lauren να ανακοινώσει ότι θα κλείσει το κατάστημα – ναυαρχίδα στην ξακουστή 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης ύψους 370 εκατ. δολαρίων. Αντ' αυτού θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου και παράλληλα θα μειώσει τις θέσεις εργασίας για να εξοικονομήσει κόστη.

Πρόκειται για μια σημαδιακή στιγμή για τον Lauren, που ξόδεψε δεκαετίες ολόκληρες προκειμένου να δημιουργήσει τον δικό του, προσωπικό μύθο στον κόσμο της αμερικανικής αριστοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, η εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO της, Στέφαν Λάρσον, αφήνοντας πίσω τους τον ιδρυτή της φίρμας να οδηγήσει το «καράβι» σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε φέτος 9,9%, με τον τομέα των πολυκαταστημάτων να σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη S&P 500, καθώς οι απώλειες για τις μετοχές τους έφτασαν το 18% από τον Ιανουάριο.

Το κατάστημα που κλείνει, πρωτολειτούργησε το 2014, σε ένα κίτρινο κτήριο νεοκλασικού στυλ και στο ίδιο τετράγωνο με τα καταστήματα Armani και Dolce & Gabbana. Παράλληλα, θα κλείσουν κι άλλα καταστήματα.

Τώρα το μπραντ επενδύσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο και θα μεταφέρει τις ψηφιακές της επιχειρήσεις στο cloud, βελτιώνοντας, όπως λέει, τις διαδικτυακές εμπειρίες των πελατών του.
Οι αλλαγές αναμένεται να επιφέρουν εξοικονόμηση κόστους ύψους 140 εκατ. δολ. τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα