ΤΕΝ: Σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα 2 δισ. δολαρίων

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Η TEN έχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή 15 συνολικά πλοίων, η πλειοψηφία των οποίων είναι ήδη σε μακροχρόνια ναύλωση. Μέσα στο 2016 η ΤΕΝ θα παραλάβει συνολικά εννέα νεότευκτα πλοία.

Το περασμένο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουνίου η Tsakos Energy Navigation

Ltd (TEN) ύψωσε την ελληνική σημαία σε νεότευκτα πλοία της. Η τελετή, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων «Daewoo MangaliaHeavy IndustriesS.A.», στη Μανγκάλια της Ρουμανίας και αφορούσε τα Δ/Ξ «EliasTsakos», «Thomas Zafiras» και «Leontios H.» χωρητικότητας 112.700 τόνων έκαστο.

Ο Όμιλος Τσάκου από το 1996 έχει ναυπηγήσει περισσότερα από 100 πλοία συνολικής αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Όμιλος ελέγχει στόλο από 86 πλοία, συνολικής χωρητικότητας άνω των οκτώ εκατομμυρίων τόνων, εκ των οποίων 68 μεταφοράς υγρού φορτίου, μόλις επτά είναι φορτηγά,εννέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δυο LNG.

Είναι πρώτος στη λίστα με τις ελληνικών συμφερόντων εταιρείες που ναυπηγούν δεξαμενόπλοια. Ο Όμιλος με τα 68 δεξαμενόπλοια είναι πρώτος και στη λίστα με τα περισσότερα δεξαμενόπλοια στο στόλο του, ανάμεσα στις ελληνικών συμφερόντων εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα