Τέλος στην κοινοπραξία τους ετοιμάζονται να βάλουν οι Sanofi και Merck

Τέλος σε μια κοινοπραξία 20 ετών ετοιμάζονται να βάλουν οι Sanofi και Merck εν μέσω μείωσης των εσόδων και μιας γενικότερης αναδιοργάνωσης της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, Olivier Brandicourt, επαναξιολογεί τη συμμαχία λόγω έλλειψης των υποσχόμενων περιουσιακών στοιχείων από την πώληση εμβολίων στην Ευρώπη μέσω της κοινοπραξίας τους, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η γερμανική

Merck και η γαλλική Sanofi διαθέτουν έκαστη το 50% της κοινοπραξίας Sanofi Pasteur, η διάλυση της οποίας θα αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύπλοκη. Η κοινοπραξία είχε έσοδα περίπου 330 εκατ. δολαρίων τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Προμηθεύει την Ευρώπη με σχεδόν τα μισά εμβόλια γρίπης που έχει ανάγκη, καθώς και με εμβόλια κατά του έρπητα και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο, οι πωλήσεις εμφάνισαν ανάπτυξη μόνο ένα από τα επτά τελευταία τρίμηνα.

Ο Brandicourt, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο, ανασχηματίζει το χαρτοφυλάκιο της Sanofi έπειτα από δύο καθοριστικές συγχωνεύσεις, προκειμένου να εστιάσει σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο διαβήτης, οι σπάνιες ασθένειες και οι αναδυόμενες αγορές.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά και στην περικοπή 600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τόνισε πως δε σκοπεύει να κλείσει επιχειρήσεις ή να απολύσει προσωπικό που απασχολείται στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα