Τα «στοράκια» με την κληρονομιά της Σοφοκλέους

Την εποχή της παλιάς, καλής Σοφοκλέους ένας «σύμβουλος επενδύσεων» ( από τις πολύ γνωστές, σχεδόν εμβληματικές φιγούρες της αγοράς) έλεγε πως «τα στοράκια είναι το μόνο καύσιμο για τις μετοχές».

Και δεν ήταν ότι το έλεγε, το έκανε κιόλας τροφοδοτώντας (μέσα από τα τότε διαθέσιμα μέσα) με «στοράκια» τον «λαό» της Σοφοκλέους.
Αν και ο «σύμβουλος» είναι από χρόνια φευγάτος, εν τούτοις η κληρονομιά του δεν λέει να ξεχαστεί. Τελευταία, τα «στοράκια» που στήνονται και διακινούνται – ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα της αγοράς- δεν έχουν τελειωμό.

Με την

ίδια άνεση που προεξοφλούν ότι η ανάδειξη του Ευάγγελου Καραγρηγορίου στη θέση του προέδρου της ΕΕΠΠ συνεπάγεται καταλυτικές αλλαγές στο καθεστώς των VLTs χωρίς καν να λαμβάνεται υπόψη η τελευταία και πιο σκληρή από άποψη διατυπώσεων επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από τις Βρυξέλλες οι κάθε λογής εμπνευστές και διακινητές των εύπεπτων χρηματιστηριακών ιστοριών έχουν ήδη κατακυρώσει τον διαγωνισμό για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες που πρέπει να κυκλοφορούν την άνοιξη του επόμενου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, οι... ιστορίες λένε ότι ο διαγωνισμός από ανοικτός, δημόσιος και ...διεθνής θα καταλήξει στα ρηχά της Σοφοκλέους με απευθείας ανάθεση – και όχι μόνον αυτό αλλά θα βρεθεί τρόπος για να παρακαμφθεί και η ενοχλητική Διαύγεια μέσα από γραφειοκρατικά τερτίπια όπου η δαπάνη για τα συστήματα κλπ που θα απαιτηθούν για τις νέες ταυτότητες να χαρακτηρισθεί ... «ειδική δαπάνη» και να περάσει στα «μυστικά κονδύλια». Ούτε ο Γιάννης Μαρής και ο αστυνόμος Μπέκας τέτοια σκέψη...

Keywords
Τυχαία Θέματα