Ομπάμα: Η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας δεν απειλείται άμεσα από το Brexit

«Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση ωσότου εξακριβωθεί ένα υπάρχουν συστημικά προβλήματα» μετά το Brexit, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ηγέτες του Μεξικού και του Καναδά στην Οτάβα. Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι, παρά το Brexit, η σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος θα εξασφαλιστεί.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, «με δεδομένη την ψήφο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ της αποχώρησής του από

την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ομάδες μας για τα οικονομικά θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στη συνέχιση της ανάπτυξης των οικονομιών μας και στην εξασφάλιση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, κάτι που είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας δεν απειλείται βραχυπρόθεσμα, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχίες για τις πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη εάν το Brexit γίνει πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα