Τα ανοίγματα της «Μαστίχας»

Τρεις νέες θυγατρικές εταιρείες σε ισάριθμες χώρες «στήνει» με το άνοιγμα της καινούργια χρονιάς η Mediterra- ο εμπορικός βραχίονας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι χώρες που έχουν επιλεγεί είναι η γειτονική Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την πόλη του Ντουμπάι και η Ρωσία. Τα τρία «ανοίγματα» μαζί με την λειτουργία ενός εξειδικευμένου Κέντρου Έρευνας θα δώσουν άλλη διάσταση στην επίμονη προσπάθεια των ανθρώπων της μαστίχας να υποστηρίξουν μια δυναμική στρατηγική

καινοτομία και εξωστρέφειας δίχως να αναμένουν κρατικές ή άλλες υποστηρίξεις.

Η Mediterra ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2002 στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με βασικό σκοπό: την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού προβολής για τη μαστίχα Χίου, τον σχεδιασμό και παραγωγή και διανομή προϊόντων υψηλής ποιότητας, την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης, τον σχεδιασμό και εκτέλεση προωθητικών ενεργειών. Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (51,9 5%), το Ζaitech Fund (28.18 %) και οι εταιρείες Platona Enterprises Company Limuted (5,61 %) και η Korres Φυσικά Καλλυντικά (5,13 %).

Η εταιρεία διαχειρίζεται 17 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκ των οποίων 16 mastihashop και 1 παντοπωλείο, λειτουργεί μονάδα παραγωγής προϊόντων στη Χίο όπου παρασκευάζονται περίπου 100 διαφορετικά προϊόντα, είναι διανομέας στην Ελλάδα: της μαστίχας Χίου,της τσίκλας ΕΛΜΑ, της σειράς προϊόντων Art of Nature, της σειράς καλλυντικών προϊόντων mastihacare, της σειράς προϊόντων cultura mediterra και των λικέρ μαστίχας ENOSIS & KENTOS.

Keywords
Τυχαία Θέματα