Σε ένα νεοκλασικό στο Πειραιά

Σε ένα δίπατο νεοκλασικό στην Οδό Ηρώων Πολυτεχνείου που στεγάζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για την «Γαλάζια Οικονομία» (το "Blue Growth") το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2016 έξι νεανικές ομάδες – κατά κύριο λόγο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου- παρουσίασαν τις προτάσεις που δούλεψαν συλλογικά κατά την διάρκεια του διήμερου διαγωνισμού «Blue Hackathon».

Μπορεί κάποιες προτάσεις να μην ξέφυγαν καν από το επίπεδο της πρωτόλειας προσπάθειας αλλά πέρα από τον νεανικό ενθουσιασμό που

κυριαρχεί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είχαν να παρουσιάσουν έξυπνες ιδέες που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποδώσουν στο μέλλον.

Η νικήτρια πρόταση προήλθε από μια ομάδα από 3 άτομα που παρουσίασε μια σχετικά ώριμη ιδέα που αφορούσε μια πλωτή πλατφόρμα συγκέντρωσης δεδομένων για την μόλυνση – ρύπανση που μπορούν να αξιοποιούνται από δημόσιους φορείς, τοπικές αρχές και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι άλλες πέντε ομάδες παρουσίασαν προτάσεις που είχαν να κάνουν από τις κρατήσεις για τις μαρίνες των μικρών νησιών και τον εξειδικευμένο τουρισμό για ηλικίες άνω των 60 ετών μέχρι την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Προφανώς σε τέτοιου είδους διοργανώσεις η ουσιαστική νίκη είναι η συμμετοχή και η προσπάθεια δηλαδή η εξοικείωση με το πραγματικό αντικείμενο της δουλειάς μετά τις σπουδές και η σύνδεση του με τις μορφές της επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα