Συναγερμός στη Μάλτα: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στην Μάλτα. Ένα ελαφρύ αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στη Μάλτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές από το αεροδρόμιο και αυτόπτες μάρτυρες.

Η συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο κατευθυνόταν στη Μιζουράτα της Λιβύης, έγινε περίπου στις 8:30 ώρα Ελλάδας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου, τα πέντε θύματα της συντριβής του μικρού αεροσκάφους είναι

Γάλλοι.


Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα. Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ, δήλωσε στο Twitter η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά την πληροφορία ότι επρόκειτο για αεροπλάνο του Λουξεμβούργου ναυλωμένο από τη Frontex. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από την ίδια την ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Όπως αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας, το αεροσκάφος, κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος εξερράγη και μετατράπηκε σε μία πύρινη μπάλα.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο και αμέσως μετά έχασε ύψος και κατέπεσε, μέσα σε ένα σύννεφο μαύρου καπνού.

Όλες οι πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας έχουν ακυρωθεί.

Δείτε βίντεο εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα