Συντριβή αεροσκάφους στη Μάλτα με πέντε νεκρούς (video)

(upd) Αναγνωριστικές αποστολές στη Μεσόγειο για λογαριασμό του γαλλικού υπουργείου Αμυνας πραγματοποιούσε το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη σήμερα στη Μάλτα λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν.

Μεταξύ των πέντε επιβαινόντων, τρεις ανήκαν στο γαλλικό υπουργείο Αμυνας και δύο ήσαν μέλη του προσωπικού της εταιρείας CAE, ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροσκάφους, διευκρίνισε ο υπουργός.

Εσωτερική έρευνα διεξάγεται «για

τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Μάλτας είχε ανακοινώσει ότι τα πέντε θύματα της συντριβής του αεροσκάφους στη Μάλτα είναι γάλλοι τελωνειακοί, οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήση παρακολούθησης των δικτύων διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών στη Μεσόγειο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στη Μάλτα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν αξιωματούχοι της Frontex, ωστόσο η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης συνόρων διέψευσε ότι είχε ναυλώσει το αεροσκάφος.

Η συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο κατευθυνόταν στη Μιζουράτα της Λιβύης, έγινε περίπου στις 8:30 ώρα Ελλάδας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστή η υπηκοότητα των επιβαινόντων. Το αεροσκάφος, ένα Metroliner, μπορεί να μεταφέρει έως και 10 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα