Συνεργασία Eurobank – KKR για τη σύσταση εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων

Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι συζητήσεις μεταξύ της Eurobank και της KKR για τη σύσταση στη χώρα μας εταιρείας διαχείρισης μεγάλων και μεσαίων επιχειρηματικών δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχήμα πιθανόν να συμμετάσχει και η Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ενώ η κατάληξη των συζητήσεων και ο προσδιορισμός κάθε λεπτομέρειας μίας πιθανής συμφωνίας αναμένεται εντός δύο μηνών περίπου.

Με

βάση την πορεία των συζητήσεων προκύπτει πως η Eurobank θα αναθέσει στην εταιρεία τη διαχείριση δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ απ' το χαρτοφυλάκιο της. Η διαχείριση θα γίνει μέσω πλατφόρμας που έχει αναπτύξει το KKR σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το αμερικανικό Fund δεσμεύεται για τη συμμετοχή του με την εισφορά κεφαλαίων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων που θα αποφασιστεί να ενταχθούν στο πακέτο της συμφωνίας. Πρόκειται για επιχειρήσεις απ' όλους τους κλάδους της οικονομίας που θεωρούνται βιώσιμες.

Εκτός από την κεφαλαιακή συμμετοχή το KKR θα επιλέγει τη διοίκηση και θα παρακολουθεί την υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συμφωνία ανάθεσης της διαχείρισης και αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών οφειλών που υλοποιείται στη χώρα μας, μετά την οριστικοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου από την ΤτΕ.

Παράλληλα σε διαβουλεύσεις με την ισπανική Aktua είναι η Alpha Bank με στόχο τη διαχείριση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αλλά και οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα