Wood: Γιατί αυξάνει σημαντικά την τιμή – στόχο για Μυτιληναίο

Τιμή στόχο 5 ευρώ για τη μετοχή του Μυτιληναίου με περιθώριο ανόδου 53,4% δίνει η Wood, διατηρώντας τις θετικές προοπτικές, καθώς τα αποτελέσματα δ' τριμήνου που ανακοίνωσε ο όμιλος ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, χάρη στην υψηλή επίδοση του Τομέα Έργων EPC.

Όπως σημειώνει η Wood, τόσο η Μυτιληναίος, όσο και η θυγατρική

της Μέτκα ανακοίνωσαν αποτελέσματα από τις προβλέψεις της. Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 84 εκατ. ευρώ για το δ' τρίμηνο έναντι προβλέψεων της Wood για 57 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν στα 13 εκατ. έναντι πρόβλεψης για μόλις 2 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η Wood, τα παραπάνω ισχυρά αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα ισχυρά στοιχεία της Μέτκα, καθώς ο τομέας έργων EPC ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο ΕBΙTDA 67 εκατ. έναντι πρόβλεψης για 46 εκατ. κυρίως λόγω του έργου στη Γκάνα. Τις προβλέψεις υπερέβησαν όμως ελαφρώς και τα αποτελέσματα των άλλων κλάδων (αλουμίνιο και ενέργεια).

Για τη Μέτκα, η Wood δίνει τιμή στόχο 6,90 ευρώ ανά μετοχή με περιθώριο ανόδου 5,5%, καθώς, όπως σημειώνει, παρά την πολύ καλή εικόνα του δ' τριμήνου, οι προοπτικές για το 2016 εμφανίζονται αδύναμες, καθώς το περιβάλλον της αγοράς στον τομέα των έργων EPC παραμένει δύσκολο. Παράλληλα, η ανακοίνωση για διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή έναντι του 0,50/μετοχή πέρυσι, μπορεί να απογοητεύσει τους επενδυτές. Η Wood διατηρεί τη σύσταση hold για τη μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα