Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη

Τον θάνατο του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Las Ramblas στη Βαρκελώνη επιβεβαίωσε η ισπανική αστυνομία.

"Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη", ανέφερε στο Twitter η Mossos d'Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.

Νωρίτερα η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο Αμπουγιακούμπ είχε σκοτώσει άλλον έναν άνδρα, για να κλέψει το αυτοκίνητό του και να διαφύγει μετά την επίθεση στη Las Ramblas.

Η

ισπανική αστυνομία είχε εκδώσει πανευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού μαροκινής καταγωγής άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100 ακόμα.

Ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος εκτιμήθηκε από την αστυνομία ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονταν στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας. «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλιά και ίσως έχει μούσι».

Ένα από τα σενάρια που εξεταζόταν από την αστυνομία, ήταν ο Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία διαμέσου των Πυρηναίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα