Η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Air Berlin να καταλήξει στη Lufthansa

Περαιτέρω κρατική βοήθεια προκειμένου να εξαγοράσει μέρος των περιουσιακών στοιχείων της υπό χρεοκοπία Air Berlin έλαβε η Lufthansa, με την υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας να χαιρετίζει τις σχετικές εξελίξεις, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Lufthansa είναι ήδη πρωταθλήτρια εταιρεία

στις αερομεταφορές και η θέση της μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω», δήλωσε η Μπριγκίτε Τσίπρις, μιλώντας στην εφημερίδα Handelsblatt.

H Lufthansa, λόγω της κυρίαρχης θέσης που διαθέτει, δεν μπορεί να αγοράσει το σύνολο της Air Berlin, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα παραβίαζε τις αρχές ανταγωνισμού.

Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία δύναται να προχωρήσει στην αγορά μέρους των περιουσιακών στοιχείων, διαθέτοντας μάλιστα σημαντικό πλεονέκτημα, έναντι των έτερων διεκδικητών.

EasyJet, Thomas Cook, Condor και TUI έχουν, επίσης, εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μέρους των δραστηριοτήτων της Air Berlin.

Οι διαπραγματεύσεις με τη γερμανική εταιρεία, η οποία την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, αναμένεται να συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Air Berlin, μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι έως τον Σεπτέμβριο θα έχει βρεθεί λύση.

Ο ίδιος, πάντως, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον 10 ενδιαφερόμενους αγοραστές, αλλά τα περιουσιακά στοιχεία, κατά πάσα πιθανότητα, θα «μοιραστούν» μεταξύ δύο ή τριών επενδυτών.

The post Η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Air Berlin να καταλήξει στη Lufthansa appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα