«Μουδιασμένη» η κυβέρνηση απ' τη σύμπλευση Σόιμπλε και ΔΝΤ

Του Κωστή Πλάντζου

«Μούδιασμα» στην Αθήνα προκαλεί η ξαφνική σύμπλευση Σόιμπλε και ΔΝΤ μετά το τετ α τετ του Γερμανού υπ. Οικονομικών και της Κρ. Λαγκάρντ στο Νταβός στον απόηχο των νέων προειδοποιήσεων του Βερολίνου προς την Αθήνα.

Κάτι που φάνηκε εξάλλου και στην αντίδραση του υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου βγαίνοντας

απ' τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, όπου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο μοναδικός απ' τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση που δέχθηκε να κάνει δηλώσεις ήταν ο υπ. Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής, ο οποίος επέμεινε στην μέχρι πρότινος επίσημη κυβερνητική θέση: «Πρέπει και η Γερμανία να καταλάβει ότι η Ελλάδα έχει κάνει πράγματα που δεν φανταζόταν κανείς. Πρέπει να καταλάβει και ο κ. Σόιμπλε ότι απέναντι στην Ελλάδα, που έχει δείξει μια συνέπεια, πρέπει να επιδείξουν εκτίμηση και κατανόηση. Ο κ. Σόιμπλε και πριν από λίγες ημέρες έλεγε άλλα που εξυπηρετούν καμιά φορά τη συγκεκριμένη εσωτερική κατανάλωση γιατί η Γερμανία βρίσκεται στην τελική ευθεία των εκλογών. Εμείς προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει το Κράτος πιο παραγωγικό», ήταν το σχόλιο.

Το ΚΥΣΟΙΠ συνεδρίασε στο γραφείο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης υπό τον κ. Γ. Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου, Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη και Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή. Θέμα συζήτησης ήταν οι δημόσιες συμβάσεις αν και οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι θα εξεταζόταν και το υπό διαμόρφωση – απ' το υπουργείο Οικονομικών - σχέδιο των ελληνικών προτάσεων που θα παρουσιάσει ο Ευ. Τσακαλώτος στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης 26 Ιανουαρίου, που αφορά όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Εξερχόμενος ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε ότι η συζήτηση περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω απ' τις δημόσιες συμβάσεις αρνούμενος να προχωρήσει στο οποιοδήποτε σχόλιο για τη σύμπλευση Σόιμπλε και ΔΝΤ που μεταφέρει πλέον την πίεση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα