Μικρές μεταβολές στην Ευρώπη – «Βουτιά» 14% για τη William Hill

Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές με την έναρξη της νέας εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές θέτουν στο επίκεντρο τις εξελίξεις στις ΗΠΑ αλλά και στη Γερμανία, μετά το συνέδριο του SPD στη Βόννη το Σαββατοκύριακο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, μετά τα υψηλά 2,5 ετών που πέτυχε την Παρασκευή συνεχίζει λίγη ώρα μετά το άνοιγμα την ανοδική του πορεία, σήμερα σημειώνει οραικές μεταβολές, με μεικτά πρόσημα στους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες.

Ο FTSE100

+0,04%, o DAX -0,12%, o CAC40 -0,21%, o FTSE MIB -0,13%, o IBEX35 +0,30%.

Υποχωρούν άνω του 1% οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών, μετά τις πληροφορίες για επιβολή ορίου στον στοιχηματισμό σταθερού κέρδους στις βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων , όπως η William Hill και η Ladbrokes Cora, που υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο του πανευρωπαϊκού δείκτη. Το ποσοστό συμμετοχής στα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών που υπάρχουν στα βρετανικά καταστήματα στοιχημάτων θα μπορούσε να μειωθεί στις 2 στερλίνες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τους προβληματικούς παίκτες, έγραψαν οι Sunday Times. Η μετοχή της Ladbrokes Coral υποχώρησε πάνω από 12% και της William Hill πάνω από 14%.

Σε άλλες μετοχές, η UBS επίσης με πτώση μετά την ανακοίνωση των κερδών για το σύνολο της χρήσης. Τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας ανήλθαν σε 1,165 δισ. ελβετικά φράγκα (1,25 δισ. δολ.), ενώ το δ' τρίμηνο επέστρεψε σε ζημιές μετά από το πλήγμα 2,9 δισ. φράγκων (3,01 δισ. δολαρίων) που υπέστη από τη φορολογική μεταρρύθμιση. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 2,22 δισ. φράγκων σε σχέση με τα κέρδη των 636 εκατ. φράγκων στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Στο μεταξύ, η βρετανική Ocado ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη Sobeys με στόχο την ανάπτυξη μια διαδικτυακής δραστηριότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη διαδικτυακή αλυσίδα τροφίμων στον Καναδά. Η μετοχή της σημείωσε άλμα 12%.

Στο μέτωπο της πολιτικής και συγκεκριμένα στη Γερμανία, σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με την Καγκελάριο Μέρκελ να χαιρετίζει την είδηση ότι οι Σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς θα μπουν σε συνομιλίες με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Σήμερα συνεδριάζει και το συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, σε ένα Eurogroup που αποτελεί την επίσημη πρώτη για τον νέο πρόεδρο του σώματος, τον Πορτογάλο ΥΠΟΙΚ, Μάριο Σεντένο. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα παρουσιάσει σήμερα την επικαιροποιημένη Εκθεση του Ταμείου για την Παγκόσμια Οικονομία, μια ημέρα πριν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο σήμερα, καθώς βρήκε στήριξη από τα σχόλια της Σαουδικής Αραβίας ότι η συμφωνία μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών θα συνεχιστεί και πέραν του 2018, με στόχο την αύξηση των τιμών. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ κινήθηκαν στα 68,79 δολ/βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 18 σεντς ή 0,26% από το τελευταίο κλείσιμο. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού WTI κινληθηκαν στα 63,63 δολ/βαρέλι με άνοδο 16 σεντς ή 0,25%.

Στο μεταξύ, η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε ετήσια καθαρά κέρδη γιοα το 2017 που ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ενιαίου διεθνούς τμήματος διαχείρισης πλούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα