Μεικτή εικόνα στην Ασία με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους την περασμένη Παρασκευή.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε μικρές μεταβολές, κλείνοντας με άνοδο 0,03% στις 23.816.33 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,72% στις 2.502,11

μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,23% στις 5.991,9 μονάδες. Η Εθνική Τράπεζα Αυστραλίας εξετάζει το διαχωρισμό του τομέα πλούτου για πιθανή ΙΡΟ. Η μετοχή της υποχώρησε 0,55%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,39% στις 3.501,36 μονάδες και ο Shenzhen composite κατά 1,16% στις 1.943,91 μονάδες. Ανοδος 1,19% για τον CSI 300. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με κέρδη 0,29%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αναστολή λειτουργίας πολλών από τις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ εισέρχεται στην τρίτη της ημέρα σήμερα, αφού οι διαπραγματευτές των ρεπουμπλικάνων και των δημοκρατικών στη Γερουσία δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία αργά το βράδυ της Κυριακής όσον αφορά την απαίτηση του κόμματος της αντιπολίτευσης να υπάρξει ένα νομοθέτημα που θα συμπεριλαμβάνει την προστασία των "Ονειροπόλων", των νέων μεταναστών που είχαν μπει παράτυπα στη χώρα όταν ήταν παιδιά. Οι Δημοκρατικοί πάντως θέλουν μια συμφωνία επί του θέματος πριν υποστηρίξουν τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με την ANZ Research η αναστολή λειτουργίας αναμένεται να κυριαρχήσει αυτή την εβδομάδα, ωστόσο δεν αναμένεται σημαντική αλλαγή στις τάσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Η Γερουσία προγραμματίζει να διεξαγάγει μια ψηφοφορία σήμερα στις 12:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) επί ενός μέτρου που θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως την 8η Φεβρουαρίου και θα επιτρέψει σε χιλιάδες υπαλλήλους του ομοσπονδιακού κράτους να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Στην αγορά συναλλάγματος το γεν κινείται σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, στα 110,87, πολύ κοντά στο κλείσιμο της Παρασκευής στα 110,76, ενώ ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων διαμορφώνεται στις 90,665 μονάδες.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,2217 δολ., ενώ νωρίτερα ενισχυόταν στο1,2274 δολ. μετά και το πράσινο φως από τους Σοσιαλδημοκράτες για κυβέρνηση συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα