Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Του Ιωάννη Αντύπα

Συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση της ΕΕ είχαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συζητώντας θέματα της τρίτης αξιολόγησης και της πρόσφατης καταστροφής στη Μάνδρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ για την ύπαρξη πενταετούς πλάνου για αντιπλημμυρικά έργα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει και η Επιτροπή στο εγχείρημα αυτό.

Στο θέμα της ελληνικής οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ μίλησαν για τη πορεία της τρίτης αξιολόγησης και εκφράστηκαν με βεβαιότητα για τη κοινή θέληση που υπάρχει για ολοκλήρωση του προγράμματος και για την άμεση ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τον συντονισμό για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και την επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα