Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ για προσφυγικό και Brexit

Δύο «καυτά» ευρωπαϊκά θέματα βρέθηκαν στην ατζέντα των σημερινών συζητήσεων μεταξύ Μέρκελ και Ολάντ, το Brexit και το προσφυγικό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν την Κυριακή άτυπη συνάντηση στο Στρασβούργο, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν την Συνθήκη της Σένγκεν. Αν και δεν προχώρησαν σε δηλώσεις, διπλωματική πηγή δήλωσε την Παρασκευή ότι και οι δύο είναι αποφασισμένοι να την υπερασπιστούν.

Για το ζήτημα του βρετανικού δημοσψηφίσματος,

Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν. «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ», έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές. Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο της πρωτεύουσας της Αλσατίας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα