Συμφωνία Τραμπ- Δημοκρατικών για το περιθώριο δανεισμού, αφήνει μετέωρους τους Ρεπουμπλικανούς

Η απροσδόκητη απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να σταματήσει τους Ρεπουμπλικάνους συμμάχους του στο Κογκρέσο με την επίτευξη συμφωνίας για παράταση του δανεισμού μόνο κατά τρεις μήνες, όπως ζήτησαν οι Δημοκρατικοί αφήνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σε αμηχανία και τους βουλευτές του να χάνουν τη μάχη με πολιτικούς "μώλωπες".

Η κίνηση του Τραμπ υπονόμευσε τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή και τη Γερουσία, καθώς και τον δικό του υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, ο

οποίος είχε προτείνει μια μεγαλύτερη επέκταση του ορίου δανεισμού. Άφησε επίσης τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από τη συμφωνία, να είναι θυμωμένοι και απογοητευμένοι με την ηγεσία τους και, σε μικρότερο βαθμό, με τον Τραμπ.

"Οι Δημοκρατικοί πήραν ακριβώς αυτό που ήθελαν", δήλωσε την Τετάρτη ο Μαρκ Μίντοους, βουλευτής των Ρεπουμπλικανών προσθέτοντας ότι η συμφωνία "τους δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο για να πάρουν ακριβώς αυτό που θέλουν αργότερα". Σε ένα πλούσιο πρωινό πρόγραμμα του Bloomberg News, είπε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να σταματήσει τη συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα