Συγκρατημένες κινήσεις στην Ευρώπη μετά τη μη συμφωνία για το Brexit

Με ελαφρά πτώση άνοιξαν σήμερα οι ευρωαγορές, με τους μεγαλύτερους δείκτες να κάνουν επιφυλακτικές κινήσεις μετά το χθεσινό ναυάγιο στις προσπάθειες για συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας για το brexit, αλλά και ενόψει νέων μακροοικονομικών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,19%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE100 +0,42%, o DAX +0,14%, o CAC40 +0,02%, o FTSE MIB +0,31%, o IBEX35 -0,05%

To θέμα του Brexit αναμένεται να επηρεάζει

και σήμερα τις αγορές, καθώς, αν και χθες δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παραδέχθηκε μεν ότι η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είναι σκληρός διαπραγματευτής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνομιλίες έχουν αποτύχει.

Εν τω μεταξύ, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λέο Βαρανκάρ δήλωσε ότι απογοητεύθηκε από την αδυναμία των διαπραγματευτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ να κατανοήσουν τη φύση των συνόρων της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Το DUP στη Βόρειο Ιρλανδία, ένα κόμμα που υποστηρίζει την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία που σημαίνει ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά από το υπόλοιπο της Βρετανίας μετά το Brexit.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο αναφέρει ότι πολιτικοί από τη Σκωτία, την Ουαλία και το Λονδίνο δήλωσαν ότι και οι τρεις περιφέρειές τους θα πρέπει να επωφεληθούν από την όποια ειδική συμφωνία – αν υπάρξει – για τη Βόρεια Ιρλανδία ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν σήμερα και σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που αναμένονται όπως PMI υπηρεσιών για Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, καθώς και ο σύνθετος PMI ευρωζώνης. Αναμένονται επίσης στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, καθώς και η δημοσιοποίηση πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής χρηματοοικονομικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα