Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

Tο ΔΣ της Reserve Bank of Australia διατήρησε το επιτόκιο στο χαμηλό του 1,5% όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

Το μοντέλο της κεντρικής τράπεζας έρχεται πάντως σε αντίθεση με εκείνο των άλλων κενρτικών τραπεζών, όπως την Federal Reserve, την

ΕΚΤ και τη ΒοΕ, οι οποίες έχουν ήδη αυξήσει τα επιτόκια φέτος ή ετοιμάζονται να μειώσουν το επίπεδο διευκόλυνσης πολιτικής.

Όπως είπε ο διοικητής της τράπεζας, Philip Lowe, αν και οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες βελτιώθηκαν κατάτη διάρκεια του έτους, οι αγορές εργασίας είναι υπό πίεση και η αύξηση των μισθών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε πολλές χώρες, μαζί με τον δομικό πληθωρισμό. Όπως είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, αναμένει πως στην Αυστραλία η αύξηση των μισθών θα παραμείνει χαμηλή προς το παρόν, αν και οι ισχυρότερες συνθήκες στην αγορά εργασίας μπορεί να φέρουν ενίσχυση των μισθών στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της Αυστραλίας, αναμένει αύξηση περί το 3% τα επόμενα χρόνια με βελτιωμένες τις προοπτικές για επενδύσεις πέραν του κλάδου εξόρυξης, καθώς και τις επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές. Η HSBC αναμένει ότι η RBA θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια περί τα μέσα του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα