Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ασφαλιστών στο κέντρο της Αθήνας

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και πράκτορες της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος κατά των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών.

Οι ασφαλιστές συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή όπου λειτουργούν όλα τα υποκαταστήματα των μεγαλύτερων τραπεζών.

Χρησιμοποιώντας το πανό τους το οποίο γράφει «Ελεύθερη Επιλογή Ασφάλισης, Όχι Στον Τραπεζικό Εκβιασμό, Ναι Στα Δικαιώματα Των Καταναλωτών», οι ασφαλιστές

προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των υποκαταστημάτων των μεγάλων τραπεζών ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες για τα δικαιώματα τους.

Η Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ολοένα και πιο προκλητική παρέμβαση των τραπεζών στην υποχρέωση ασφάλισης των πελατών μέσω των εταιρειών επιλογής τους και την στέρηση της ελεύθερης επιλογής εταιρείας και ασφαλιστή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Δημήτρης Γαβαλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, ο κόσμος που κλείνει κάποιου είδους δανείου με τις συστημικές τράπεζες αναγκάζεται και ασφαλίζεται μέσω των τραπεζών των συνεργαζόμενων εταιριών τους χωρίς να αφήνουν το περιθώριο έρευνας της τιμής και των υπηρεσιών του προϊόντος.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα