Με ΔΕΗ ξεκινά τις επαφές ο νέος υπουργός Γ. Σταθάκης

Της Ελένης Στεργίου

Διαδοχικές επαφές με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και τους εποπτευόμενους φορείς πραγματοποιεί ο νέος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με την προτεραιότητα να δίνεται στη ΔΕΗ. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο και τη Διοίκησης της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, αλλά και με τους επικεφαλής των ΕΛΠΕ,

ΔΕΠΑ, ΑΔΜΗΕ κλπ.

Η "καυτή" πατάτα που κληρονόμησε από τον Πάνο Σκουρλέτη ονομάζεται " ΔΕΗ" και ο νέος υπουργός καλείται να διορθώσει προβλήματα, καθώς επιλογές των τελευταίων μηνών επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, με την αντιπολίτευση να προειδοποιεί ακόμα και για κίνδυνο χρεωκοπίας. Η ΔΕΗ έχει μπροστά της τη χάραξη στρατηγικής για την απελευθέρωση της αγοράς, με σκοπό τη βιωσιμότητα της εταιρείας, ενώ κρίσιμο είναι η πώληση του 17%.

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. Προχωρούν η πορεία διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, η απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, η μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο νέο μοντέλο λειτουργίας και η εξυγίανση και μεταρρύθμιση της αγοράς των ΑΠΕ.

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να συζητηθεί η εισήγηση για αποχώρηση περίπου 200 εργαζομένων που έχουν εκπληρώσει τις συντάξιμες προϋποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα