Στρατηγική συνεργασία για την προβολή της Σύρου στην Κίνα

Σε επίσημη συνεργασία συμφώνησαν να προχωρήσουν ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης (ΕΚΙΝΑ ΑΜΚΕ), για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη των τομέων πολιτισμού, επιχειρηματικότητας, αλλά και επιστήμης που συνδέουν τις δύο χώρες –Ελλάδα και Κίνα- εντός

των γεωγραφικών ορίων του και προς το σκοπό αυτό θεωρεί απαραίτητη την με καλή πίστη συνεργασία και κοινές δράσεις με το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης, ώστε να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό οι πρακτικές και επιστημονικές γνώσεις και εμπειρίες του τελευταίου σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς. Η Σύρος αποτελεί ιδανικό προορισμό τουρισμού, στο πλαίσιο της νέας τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος, το νησί των 4 εποχών», που προβάλλει το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου, τα αγροτικά προϊόντα και την ποιότητα της ζωής, κάτι που ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης και επιθυμεί να το αναδείξει και να το προβάλει στην Κίνα.

Η συνεργασία μεταξύ των Μερών στους τομείς του Πολιτισμού, της Επιστήμης και της Επιχειρηματικότητας αφορά μεταξύ άλλων:
- Στην φιλοξενία παραρτήματος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης ΕΚΙΝΑ Α.Μ.Κ.Ε.» σε χώρο επιλογής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.
- Στη διοργάνωση εν γένει ενημερωτικών ημερίδων, συνεδρίων, πολιτιστικών φεστιβάλ και εκθέσεων. Στα πλαίσια αυτά τα Μέρη θα διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες κατά τακτά διαστήματα στη Σύρο.
- Στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στη Σύρο, με την προσέλκυση Κινέζων τουριστών , αλλά και με την προβολή και προώθηση των τουριστικού ενδιαφέροντος αξιοθέατων του νησιού.
-Στην πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής στην Κίνα.
-Στη διευκόλυνση και διαμεσολάβηση στην ανάπτυξη εμπορικών Σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων της Σύρου και κινεζικών επιχειρήσεων.
-Στη λειτουργία εργαστηρίων εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες.
-Στη δημιουργία ιστοσελίδας στην κινεζική γλώσσα, για την προβολή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στη Σύρο.

Να σημειωθεί ότι στην Ερμούπολη χωροθετούνται 1.200 και πλέον νεοκλασικά κτίρια (και πάρα πολλά ακόμη στα χωριά του νησιού) με υπέροχη διακόσμηση και θαυμάσιες οροφογραφίες, τα περισσότερα από τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί και να τα θαυμάσει από κοντά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και τα οποία ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επιθυμεί να αναδείξει τουριστικά, καθώς διασώζουν μνήμες από ολόκληρη την ιστορία της πόλης. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επιθυμεί να ενισχύσει τις σχέσεις του με αντίστοιχους Κινεζικούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη φιλικών, επαγγελματικών, επιστημονικών, κ.ο.κ. σχέσεων ανάμεσα στους πολίτες της Σύρου και τους πολίτες της Κίνας, με ενέργειες αδελφοποίησης.

Πηγή: tornosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα