Στον «χορό» του βρετανικού δημοψηφίσματος οι ευρωπαϊκές αγορές - Παίρνουν «ανάσα» από το ράλι

Διακόπτουν την άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, μετά το μεγαλύτερο ράλι εδώ και περίπου 10 μήνες, καθώς οι δημοσκοπήσεις είναι διχασμένες για το αν θα υπερισχύσει το Brexit ή το Bremain. Οι επενδυτές ζυγίζουν τις επιλογές τους περιμένοντας τα νεότερα από το «μέτωπο» του δημοψηφίσματος, που πλέον μονοπωλεί τις

αγορές.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,2%, καθώς η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές αντισταθμίζει την πτώση στις μετοχές εμπορευμάτων.

Οι αγορές κατέγραψαν ράλι τη Δευτέρα, μετά τις δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι η παραμονή έχει το προβάδισμα, ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μεταβλητότητα είναι έντονη και μια και μόνο είδηση ή δημοσκόπηση υπερ της αποχώρησης μπορούν να προκαλέσουν sell off.

«Αυτή τη στιγμή η σύγκλιση μεταξύ των πιθανοτήτων για το Brexit και τις κινήσεις της αγοράς είναι πολύ μεγάλη. Είδαμε ένα μεγάλο "άλμα" χθες και τώρα τα "βλέμματα" όλων είναι στο Brexit, στο ναι ή το όχι, και η αγορά "παίζει" ό,τι πληροφορίες έχει στη διάθεσή της» σχολιάζει ο Ralf Zimmerman, αναλυτής στην Bankhaus Lampe στη Γερμανία.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,4% στις 6.180 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,1% στις 9.956 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,13% στις 4.346 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με οριακή άνοδο στις 8.648 μονάδες και ο FTSE MIB κινείται με άνοδο 0,35% στις 17.415 μονάδες.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν την Παρασκευή έχοντας υποχωρήσει τις έξι από τις επτά προηγούμενες συνεδριάσεις λόγω των ανησυχιών για το Brexit. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πασχίζει να διατηρήσει το ανοδικό μομέντουμ μετά από ράλι 16% από τα χαμηλά Φεβρουαρίου έως τις 20 Απριλίου. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 2,6% μέχρι στιγμής τον Ιούνιο, οδεύοντας προς τον χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο.

Στις μετοχές, οι τράπεζες καταγράφουν τη μεγαλύτερη τριήμερη άνοδο εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι μετοχές εμπορευμάτων διέκοψαν την διήμερη άνοδο, με την Anglo American Plc και την Antofagasta Plc να «οδηγούν» την πτώση.

Απώλειες 13% για την Senior Plc μετά την ανακοίνωση ότι προβλέπει χαμηλότερα έσοδα το β' εξάμηνο του έτους. Κέρδη 3,3% για την Whitbread Plc.

Η στερλίνα βρέθηκε χθες σε υψηλό οκτώ ετών έναντι του δολαρίου στο 1,4658.

Keywords
Τυχαία Θέματα