Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές - Επιφυλακτικοί ενόψει Fed οι επενδυτές

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε επιφυλακτικό trading ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Fed, περιμένοντας τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

«Οι αγορές περιμένουν επιβεβαίωση της πολιτικής της Fed για τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, περιμένοντας ότι η Γέλεν θα υιοθετήσει επιφυλακτική στάση αναφορικά με τη νέα δημοσιονομική

πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ δεδομένης της ασάφειας» σχολιάζει ο Τσανγκ Γουέι Λιανγκ, οικονομολόγος στην Mizuho Bank.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε ήπια πτωτικά μετά την έρευνα της εθνικής τράπεζας της Αυστραλίας που έδειξε ότι ο δείκτης επιχειρηματικών εξελίξεων ανήλθε σε υψηλό εννέα ετών, χάρη στην αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας που ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι αυστραλιανές μεταλλευτικές, με την Rio Tinto να καταγράφει άνοδο 0,3%, την Fortescue Metals να κινείται σταθεροποιητικά και την BHP Billiton να υποχωρεί κατά 0,9%.

Οι τιμές χαλκού ανήλθαν σε νέο υψηλό τον Μάιο του 2015 λόγω μειωμένης προμήθειας μετά τις απεργίες στα ορυχεία Escondida της BHP Billiton και του Grasberg της Freeport McMoran στην Ινδονησία.

Οριακές κινήσεις για τις κινεζικές μετοχές μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στη χώρα αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, σε νέο δηλαδή υψηλό από τον Μάιο του 2014.

«Βουτιά» άνω του 1% για τον ιαπωνικό Nikkei, με τη μετοχή της Toshiba να καταγράφει πτώση 8% μετά την είδηση ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ' τριμήνου.

Απώλειες και για τον Kospi στη Νότιο Κορέα που συγκλονίζεται ακόμα από το πολιτικό σκάνδαλο που εμπλέκει την ίδια την πρόεδρο της χώρας.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε από τα υψηλά τριών εβδομάδων στις 100,84 μονάδες. Έναντι του αμερικανικού δολαρίου το γεν υποχώρησε στα 113,42 ενώ το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά στο $0,7677.

Η τιμή του Brent ανέκαμψε από τη βραδινή πτώση (2%) και κινήθηκε ανοδικά 0,25% στα 53,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 0,23% επίσης στα 53,06 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα