Credit Suisse: Ζημιές 2,35 δισ. φράγκων το δ' τρίμηνο

Ζημιές ύψους 2,35 δισ. ελβετικών φράγκων ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο η Credit Suisse, μετά την επιβολή χρεώσεων ώστε να επέλθει διακανονισμός με τις αμερικανικές αρχές, που διεξήγαγαν έρευνα για την εμπλοκή της τράπεζας στην υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων κατά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008.

Οι ζημιές που οδήγησαν την ελβετική τράπεζα σε απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ήταν μεγαλύτερες

από τις ζημιές των 2,07 δισ. φράγκων που είχαν προβλεφθεί από επτά αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Η τράπεζα εξοικονόμησε 2,17 δισ. φράγκα για τη συμπλήρωση της κάλυψης νομικών προβλέψεων που συμπεριλαμβάνουν και ποσό 5,3 δισ. δολ. για τον διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η περασμένη χρονιά ήταν αφιερωμένη την εφαρμογή της νέας στρατηγικής της τράπεζας και ήταν ένα 12μηνο γεμάτο προκλήσεις, ανέφερε ο ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, ανέφερε ο CEO, Tidjane Thiam, σε ανακοίνωση. «Χάρη στην ισχυρή πελατειακή μας βάση και το αφιερωμένο εργατικό προσωπικό, κάναμε καλή πρόοδο στους βασικούς μας στόχους».

Για το σύνολο του 2016 η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας περιόρισε τις καθαρές ζημιές της στα 2,44 δισ. φράγκα από 2,94 δισ. το 2015.

Όπως έγινε γνωστό, η τράπεζα θα θα μειώσει περαιτέρω το προσωπικό της το 2017 κατά 5.500 θέσεις εργασίας.

Φέτος η μετοχή της Credit Suisse έχει σημειώσει άνοδο 1%. Η ελβετική τράπεζα έχει προτείνει τη διατήρηση του μερίσματος στα 70 σεντς ανά μετοχή με option ανταλλαγής με μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα