Στο «κόκκινο» η Ευρώπη πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,46% με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό νωρίτερα: ο FTSE 100 -0,59%, DAX -0,27%, CAC 40 -0,34%, FTSE MIB -0,54%.

Ο Ντράγκι αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της ΕΚΤ

για τη νομισματική πολιτική, ωστόσο, οι αναλυτές δεν προβλέπουν να υπάρξει κάποια αλλαγή, αν και εκτιμούν ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή τόνου. Την ίδια ώρα, στην Ιαπωνία, η κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την οικονομία, κράτησε όμως τα επιτόκια σταθερά.

Στο επίκεντρο σήμερα και σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε χαμηλότερα των προσδοκιών έσοδα για το α' τρίμηνο, διπλασίασε ωστόσο τα καθαρά της κέρδη στα 575 εκατ. ευρώ.

Η ισπανική τράπεζα BBVA ξεπέρασε τις προσδοκίες ανακοινώνοντας αύξηση καθαρών κερδών στα 1,2 δισ. ευρώ έναντι 709 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Η τράπεζα Nordea ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου 1,1 δισ. ευρώ, ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μεταφορά έδρας από τη Σουηδία.

Η Lloyds εξέπληξε τους αναλυτές καθώς ανακοίνωσε σταθερά κέρδη 2,1 δισ. στερλινών.

Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε προ φόρων και τόκων κέρδη 25 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 53 εκατ. πέρυσι. Ηταν η πρώτη φορά που η αεροπορική ανακοίνωσε κέρδη για το α' τρίμηνο από το 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα