Στο «κόκκινο» η Ευρώπη, ακολουθεί τη Wall - Σε αμηχανία οι επενδυτές λόγω BoJ

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις απώλειες στη Wall Street και την απόφαση της BOJ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, δημιουργώντας αμηχανία στους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με πτώση 0,8%.

Στους λοιπούς δείκτες ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,04%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -1,38% και στο Παρίσι ο CAC40 με απώλειες 1,62%.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εταιρειών, στον φαρμακευτικό τομέα η δανέζικη Novo Nordisk

ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου στις 12,3 δισ. κορώνες, αλλά μείωσε τις προβλέψεις για το 2016.

Η Sanofi ανακοίνωσε ελαφρά αύξηση στις πωλήσεις α' τριμήνου και διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Δήλωσε δε, «σίγουρη» ότι η προσφορά που έχει κάνει για την αγορά της αμερικανικής εταιρείας αντικαρκινικών φαρμάκων Medivation, ύψους 9,3 δισ. δολαρίων, θα βρει υποστήριξη.

Στο μεταξύ, η Astrazeneca ανακοίνωσε ότι τα δομικά λειτουργικά της κέρδη υποχώρησαν κατά 12% για το α' τρίμηνο στο 1,59 δισ. δολ.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Danske Bank ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 6,27 δισ. κορώνες, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, με τον CEO , Thomas Borgen, να δηλώνει ικανοποιημένος από την έναρξη της χρονιάς.

Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε αύξηση ζημιών το α' τρίμηνο που άγγιξαν τα 968 εκατ. στερλίνες, από 459 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ο ισπανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Telefonica ανακοίνωσε υποχώρηση λειτουργικών κερδών κατά 6,7% το α' τρίμηνο.

Η γερμανική Puma σημείωσε αύξηση 3,7% στις πωλήσεις α' τριμήνου, η ελβετική ασφαλιστική Swiss Re είχε καθαρά έσοδα 1,2 δισ. ευρώ ξεπερνώντας τις προβλέψεις, ωστόσο προειδοποίησε για δύσκολες μελλοντικές συνθήκες της αγοράς.

Στην Ιταλία, ο όμιλος πετρελαίου και αερίου Eni είχε καθαρές ζημιές 792 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο, λόγω των χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο, ενώ η Vestas ανακοίνωσε δομικά κέρδη 85 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα