Πτώση στην Ασία μετά τις αποφάσεις Fed και BoJ

Με πτώση έκλεισαν την εβδομάδα οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, μετά την απόφαση των κεντρικών τραπεζών να διατηρήσουν αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική.

Στις ΗΠΑ, η Fed αποφάσισε να μην αυξήσει τα επιτόκια, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα. Την Πέμπτη, η Τράπεζα

της Ιαπωνίας εξέπληξε τις αγορές διατηρώντας επίσης αμετάβλητη την πολιτική της, απογοητεύοντας έτσι ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς που ανέμενε περαιτέρω στήριξη της οικονομίας.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 αντέστρεψε τις απώλειες που είχε στην αρχή της διαπραγμάτευσης και έκλεισε με άνοδο 0,51% υποβοηθούμενος από την άνοδο 0,88% των ενεργειακών μετοχών.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi είχε απώλειες 0,36%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 1,34%.

Μεικτή η εικόνα στην ηπειρωτική Κίνα με τον Shanghai composite να υποχωρεί κατά 0,07% ενώ ο Shenzhen composite έκλεισε με άνοδο 0,22%.

Στην Ιαπωνία οι αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας, ενώ χθες ο Νikkei έκλεισε με απώλειες 3,61%, ενώ το γεν ενισχύθηκε με γρήγορους ρυθμούς μετά την απόφαση της BoJ.
Νωρίτερα το γεν κινούνταν στα 107,24 δολάρια από 108 που ήταν προηγουμένως.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,38% έναντι μιας σειρά ςβασικών νομισμάτων.

«Το αμερικανικό δολάριο φαίνεται απίθανο να πάει σημαντικά χαμηλότερα», αναφέρει πάντως ο
Angus Nicholson, αναλυτής αγορών στης IG. «Ο δείκτης του δολαρίου προς ώρας κάνει διάλειμμα σε ένα πολύ ανθεκτικό σημείο αντίστασης γύρω στα 93,8», σύμφωνα με τον ίδιο.

Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο μάζεψε τις πρωινές απώλειες και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκε κατά 1,54%. Ο διεθνής δείκτης των futures του Μπρεντ «μάζεψε] μέρος των απωλειών του της τάξης του 0,5% και έφτασε στο -0,1%, στα 48,09 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα