Στο «κόκκινο» η Ασία μετά την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν εν πολλοίς οι ασιατικές αγορές μετά την ανακοίνωση της Β. Κορέας ότι πραγματοποίησε την 5η πυρηνική δοκιμή της και εν μέσω κλίματος απογοήτευσης για τις αποφάσεις της ΕΚΤ αναφορικά με τη νομισματική πολιτική της.

Ο ιαπωνικός Nikkei κατάφερε να εξισορροπήσει τις απώλειες που εμφάνισε νωρίτερα και να κλείσει με οριακή άνοδο 0,04%. Στη Ν. Κορέα ο Kospi διεύρυνε τις απώλειες με πτώση 1,31% μετά την επιβεβαίωση της Β. Λορέας

για την πυρηνική δοκιμή.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,86%, λόγω της πτώσης του χρηματοοικονομικού κλάδου αλλά τα κέρδη κοντά στο 1% από τις μετοχές του τομέα ενέργειας και πρώτων υλών, αντιστάθμισαν την υποχώρηση.

Οι κινεζικές αγορές είχαν μικρές μεταβολές με τον Shanghai composite να υποχωρεί κατά 0,2% και ο Shenzhen composite κατά 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,26%.

Στα μακρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Κίνας τον Αύγουστο επιβραδύνθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας τον χαμηλότερο ρυθμό σε ετήσια βάση από τον Οκτώβριο του 2015.

Στη Ν. Κορέα η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε τη διατήρηση των επιτοκίων στο 1,25% για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο πάνω από 4% μετά τη μείωση κατά 14,5 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων αργού, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία για την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφώνοντας τα αποθέματα στα 511,6 εκατ. βαρέλια. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Γενάρη του 1999, σύμφωνα με το Reuters.

Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης των ασιατικών αγορών, ο παγκόσμιος δείκτης για το Μπρεντ υποχώρησε κατά 0,92% στα 49,53 δολ/βαρέλι, ενώ τα futurtes του αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 0,84% στα 47,22 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα