Στην πιο κρίσιμη στιγμή του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία παραμένει απαθής...

Τώρα είναι η ώρα να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπος των περικοπών παραγωγής πετρελαίου τις οποίες αποφάσισε ο ΟΠΕΚ, όμως η αγορά εξακολουθεί να περιμένει από τα περισσότερα κράτη του Οργανισμού να δείξουν ότι κάνουν "ο,τιδήποτε χρειάζεται" για την εξάλειψη της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου.

Η καλύτερη ευκαιρία του ΟΠΕΚ

για να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην παρατεταμένη υπερπροσφορά πετρελαίου εκ μέρους των Η.Π.Α., και με αυτήν, να ανατρέψει την τριετή πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού, χρονικά είναι αυτή η καλοκαιρινή περίοδος. Αυτός ο στόχος έγινε ήδη δυσκολότερος λόγω της επιπλέον παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ που απαλλάσσονται από τις περικοπές, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η Σαουδική Αραβία, ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, είναι πρόθυμη να μειώσει τόσο πολύ τη δική της παραγωγή, όσο έκανε νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Σαουδική Αραβία έχει μείνει αμέτοχη στη λύση του "ό, τι χρειάζεται" για να αναγκάσει την αγορά να επανισορροπήσει", δήλωσε ο Ολιβιέ Ζακόμπ, διευθύνων σύμβουλος της Petromatrix GmbH στο Zug της Ελβετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα