Σταθεροποιητική κίνηση για τη Wall Street

Διαθέσεις σταθεροποίησης για τις αμερικανικές μετοχές, με την πρώτη αντίδραση από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση Δεκεμβρίου της Fed, να είναι ψύχραιμη, παρά το γεγονός ότι επιβεβαίωσαν την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις -πιθανότατα τρεις- επιτοκίων.

Κέρδη 0,29% για τον Dow Jones στις 19.938 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,62%

στις 2.271 μονάδες, ενώ 0,93% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.479 μονάδες.

Βάσει των πρακτικών της Fed, τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου εκτιμούν ότι μετά την εκλογή Τραμπ θα υπάρξει μία «πιο επεκτατική» δημοσιονομική πολιτική, με δεδομένες και τις προεκλογικές υποσχέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ για αύξηση των δημόσιων δαπανών για βελτίωση των υποδομών, αλλά και φοροαπαλλαγές.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στην πορεία του δολαρίου, με τον δείκτη δολαρίου να υποχωρεί από το υψηλό των 14 ετών που είχε αγγίξει χθες και να κινείται κατά 0,34% χαμηλότερα. Το ευρώ αγγίζει το 1,045 δολ. και το δολάριο φθάνει στο επίπεδο των 117,3 γεν.

Πτωτική κίνηση και για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να φθάνει στο 2,465% και του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 1,242%

Keywords
Τυχαία Θέματα