Απ' το «game over» στην αύξηση τοποθετήσεων στην Αθήνα η Fidelity

Του Στέλιου Μορφίδη

Περίπου ένα μήνα πριν ο Αλ. Τσίπρας ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος το περασμένο καλοκαίρι ο Ντομινίκ Ρόσι, επικεφαλής διεθνών επενδύσεων της Fidelity, του πάλαι ποτέ μεγαλύτερου ξένου θεσμικού επενδυτή στο Χρηματιστήριο

Αθηνών με παρουσία σχεδόν σε όλα τα «blue chips», ανακοίνωνε για την χώρα μας: «the game is over». Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και η μεγαλύτερη ανεξάρτητη διαχειρίστρια αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο έχει ξεκινήσει εκ νέου τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες εταιρείες για τις οποίες θεωρεί ότι έχουν μεγάλες προοπτικές παρά την οικονομική δυσχέρεια της χώρας.

Κάπως έτσι την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε ότι αύξησε το μερίδιο της στον Τιτάνα ξεπερνώντας εκ νέου το 5% ενώ μεταξύ των αξιοσημείωτων κινήσεων που έχει κάνει είναι η επέκταση των μεριδίων της στην Sarantis.

Στο παρακάτω πίνακα το newmoney.gr έχει συγκεντρώσει όλες τις συμμετοχές της Fidelity στις εισηγμένες του FTSE 25. Όπως θα διαπιστώσετε υπάρχουν δύο επενδυτικά “οχήματα”. Το πρώτο είναι η Fidelity Management and Research (FMR) που αποτελεί το βασικό μέσο επενδύσεων της εταιρείας σε μετοχές παγκοσμίως. Το δεύτερο είναι η Fidelity International Limited. (FIL), που αποτελεί ουσιαστικά θυγατρική της FMR.

Οι μεγαλύτερες τοποθετήσεις της σε επίπεδο μεριδίων εισηγμένης είναι η FF Group όπου συνολικά ελέγχει το 13,25% (7,32% μέσω της FMR και 5,93% μέσω της FIL) και η Jumbo, όπου πλέον ελέγχει το 13,18%. Σημαντικό μερίδιο πλέον επίσης διατηρεί και στη Sarantis που φθάνει πλέον το 10,67%.

Από εκεί και έπειτα πάνω από 5% είναι το μερίδιο της στις εξής εισηγμένες: ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ και GRIVALIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα