Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το «βλέμμα» στις Fed - ΕΚΤ

Σταθεροποιητικά, με θετικό πρόσημο, άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed που επιβεβαίωσαν ότι οι αξιωματούχοι δεν βιάζονται να αυξήσουν τα επιτόκια.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ που αναμένεται να δημοσιευτούν αργότερα.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται λιγότερο από 0,1%, με τις μετοχές πρώτων υλών να συνεχίζουν την άνοδο

και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο, να καταγράφουν πτώση.

Η Daimler AG και άλλες 24 εταιρείες διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα μερίσματος σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκανε χθες ριμπάουντ από τα χαμηλά έξι εβδομάδων, χάρη στην άνοδο των φαρμακευτικών μετοχών. Ο Stoxx 600 είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητος το τελευταίο διάστημα, με το ράλι 14% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου να φθίνει πλέον.

Έχοντας ανέλθει σε υψηλό δύο μηνών στις 14 Μαρτίου ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 4,1%.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, παρά την ώθηση από την κεντρική τράπεζα, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία βγαίνουν συνεχώς αδύναμα. Οι αναλυτές προβλέπουν ήδη μείωση της κερδοφορίας για τις εταιρείες του Stoxx 600.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 6.181 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,51% στις 9.668 μονάδες, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,51% στις 4.306 μονάδες, ο IBEX κινείται με κέρδη 0,24% στις 8.411 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,13% στις 17.263 μονάδες.

Στις μετοχές, η Fiat Chrysler Automobiles NV υποχωρεί κατά 1,7% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την απόλυση 1.300 υπαλλήλων στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν.

Η Anglo American Plc και η BHP Billiton Ltd. ενισχύονται κατά τουλάχιστον 3%, ενώ η Μarks & Spencer Group Plc καταγράφει άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα