Σταθεροποίηση στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Στάση αναμονής από τους επενδυτές στη Wall Street, καθώς όλοι περιμένουν την απόφαση της Fed, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων.

Κέρδη -και νέο ιστορικό υψηλό- 0,04% για τον Dow Jones στις 21.336 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,08% στις 2.438 μονάδες, πιεζόμενος από τον πετρελαϊκό κλάδο, ο οποίος αποδυναμώνεται 2%. Στο 0,14% τα κέρδη για τον Nasdaq

στις 6.229 μονάδες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ θα ανακοινώσει και τις εκτιμήσεις της για την πορεία ΑΕΠ και πληθωρισμού, με το δεύτερο στοιχείο να προσελκύει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ισχυρή άνοδος για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,105%, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και ο χρυσός, ο οποίος ενισχύεται 0,7%. Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχεται το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 3,47% και το Brent να αποδυναμώνεται 3,4%.

Στο ένα προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, ενώ ο δείκτης «φόβου» Vix ενισχύεται άνω του 3% στις 10,75 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα