Ντ. Κόουπ (ΟΠΑΠ): Απόλυτη εστίαση στους στόχους μας

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι οικονομικές μας επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο ήταν ισχυρές και παράλληλα πετύχαμε σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων.

Αναμφισβήτητα, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε μέσα στο 2017 και όλοι μας εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα, απόλυτα εστιασμένοι στην επίτευξη των στόχων μας».

Παρουσιάζοντας τα κυριότερα σημεία

της προόδου που έχει επιτευχθεί στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, ο κ. Κόουπ επεσήμανε την έμφαση που δίνει ο ΟΠΑΠ στο δίκτυο πρακτορείων του και αναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο ανάπτυξης των VLTs, την επιτυχημένη εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών και τις επενδύσεις που υλοποιούνται για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στον ΟΠΑΠ.

Το πλάνο ανάπτυξης των VLTs σε πλήρη εξέλιξη

Από την έναρξη λειτουργίας των πρώτων πιλοτικών καταστημάτων Play ΟΠΑΠ τον Ιανουάριο του 2017, έχει σημειωθεί πρόοδος στην ανάπτυξη του δικτύου. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017, είχαν τεθεί σε λειτουργία 53 καταστήματα PLAY και είχε γίνει η πιλοτική εγκατάσταση σε 12 πρακτορεία με το συνολικό αριθμό παιγνιομηχανημάτων να ανέρχεται σε 1.355.

Ο κ. Κόουπ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου αναμένεται να επιταχυνθεί στα τέλη του δεύτερου τριμήνου και εντός του δεύτερου μισού του 2017. Στόχος της εταιρείας είναι η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου των 16.500 VLTs να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.
Σήμερα, ο συνολικός αριθμός των VLTs ξεπερνά τα 2.500. Όπως αναμένεται, στο τέλος Ιουνίου το δίκτυο καταστημάτων Play ΟΠΑΠ θα αριθμεί 100 καταστήματα και σε περίπου 250 πρακτορεία θα λειτουργούν VLTs.

Επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων με τα νέα Virtual παιχνίδια

Όπως σχολίασε ο κ. Κόουπ, η εισαγωγή των νέων Virtual παιχνιδιών στο δίκτυο πρακτορείων ΟΠΑΠ ξεκίνησε στα τέλη του πρώτου τριμήνου και η υλοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Μάιο. Τα πρώτα δείγματα για τις επιδόσεις του νέου προϊόντος είναι ενθαρρυντικά, γεγονός που αναδεικνύει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού

Ο ΟΠΑΠ το 2017 έχει προσλάβει 200 νέους εργαζόμενους σε εξειδικευμένες θέσεις και μέσω της λειτουργίας των VLTs έχει δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική οικονομία.

Αξιοποίηση των ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων

Η αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και οδηγεί σε ένα επίπεδο αλλαγών, στις οποίες εμπλέκεται σχεδόν κάθε τεχνολογική υποδομή της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η πιλοτική εγκατάσταση τερματικών συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs).

Ισχυρή δέσμευση στην κοινωνία

Τέλος, ο κ. Κόουπ επανέλαβε την μακροπρόθεσμη δέσμευση του ΟΠΑΠ και τη συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», το οποίο στηρίζει ενεργά 20 δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο να τις βοηθήσει να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν, ώστε με την σειρά τους να συμβάλλουν στην ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα