Σταθεροποίηση μετά τα ρεκόρ για τη Wall Street

Σε διαδικασία σταθεροποίησης βρίσκεται η αμερικανική αγορά, με τις μετοχές να κινούνται εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης και τους επενδυτές να μοιάζουν έτοιμοι να... πάρουν μία ανάσα, μετά την κατάρριψη αλλεπάλληλων ιστορικών ρεκόρ.

Κέρδη 0,12% για τον Dow Jones στις 20.634 μονάδες, με τον S&P 500 να παραμένει πρακτικά αμετάβλητος, καθώς υποχωρεί μόλις 0,01%, στις 2.349 μονάδες, ενώ άνοδο 0,09% σημειώνει ο Nasdaq στις 5.824 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αμερικανική αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, αν και

μπορεί να υπάρξουν ορισμένα διαλείμματα υποχώρησης, έως ότου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλύψει με λεπτομέρειες τα σχέδιά του για τη φορολογική μεταρρύθμιση και κυρίως για τους φορολογικούς συντελεστές που θα ισχύουν για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα τα μακροοικονομικά δεδομένα που ανακοινώνονται εξακολουθούν να είναι θετικά και να υποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα σταθερό αναπτυξιακό δρόμο. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα που ξεπερνά τα 40 χρόνια, σε μία ακόμη ένδειξη βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ανοδική πορεία για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,48% και του 2ετούς να φθάνει στο 1,24%.

Πτώση σχεδόν 0,5% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,065 δολ. και το δολάρια να υποχωρεί στα 113,7 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα