Σταϊνμάγιερ: Έκκληση στους Γάλλους να αντισταθούν στους ευρωσκεπτικιστές

Μήνυμα στον γαλλικό λαό να αντισταθεί στα κελεύσματα των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται κατά της ΕΕ, απηύθυνε ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, μια εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη Γαλλία.

Ο Σταϊνμάγιερ που στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, υπεραμύνθηκε της ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την δύναμη σταθερότητας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό

Τύπο.

Στη Γαλλία, η 48χρονη ακροδεξιά Λε Πεν, αλλά και ο ακροαριστερός Ζαν Λυκ Μελανσόν έχουν κάνει την έκπληξη φιγουράροντας ως ισχυρές δυνάμεις, τουλάχιστον για τον α' γύρο της 23ης Απριλίου. Η πρώτη έχει πει ότι να εκλεγεί θα βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ, ενώ ο δεύτερος έχει αναφέρει ότι θα υποστηρίξει τον θεσμό της ΕΕ, μόνον υπό όρους.

«Μπορώ μόνο να πω στους Γάλλους: μην ακούτε τις σειρήνες αυτών που σας υπόσχονται ένα λαμπρό μέλλον για τη Γαλλία, εάν απεμπλακείτε από πράγματα που σήμερα κάνουν ισχυρή τη Γαλλία – όπως το να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την ΕΕ», ανέφερε ο Γερμανός πρόεδρος. «Η ΕΕ μπορεί να έχει δυσκολίες, αλλά η Ένωση αυτή είναι κέρδος για όλους μας, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα